kesäkuu 19, 2018

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä kutsui keikkatyöntekijät kouluttautumaan haavanhoidossa

 

 

”Vaikka keikkatyöläiset eivät vakituisessa työsuhteessa olekaan, tekevät he tärkeää työtä, jossa tiedon ja taitojen on oltava ajan tasalla.”

– Anja Metsävuori, Seuturekryn keikkatyöntekijä

 

Kouluttaminen antaa paitsi uutta tietoa, se vahvistaa jo opittua ja antaa uutta näkökulmaa. Alueellinen koulutus varmistaa sen, että jokaisella työntekijällä ja hoitolaitoksella on samat, ajantasaiset tiedot hoito- ja hoivatyöstä.

Myös Seuturekryn kylvettäjäpalvelun työntekijät, Sannat, osallistuivat koulutukseen. Vaikka he eivät jokapäiväisessä työssään haavanhoitoa tekään, on hyvä tietää, milloin potilaan haava vaatii erityistä huomiota ja mahdollisesti pikaisiakin toimenpiteitä. Tästä tietotaidosta hyötyvät sekä työntekijät että työnantajat, unohtamatta itse potilaita, joiden vuoksi hoitotyötä tehdään.

 

”Toivoisin, että myös keikkatyöläisten kouluttamiseen panostettaisiin, ja koulutuksia järjestettäisiin enemmän. ”

– Sirpa Itkonen, Seuturekryn keikkatyöntekijä

 

 

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä järjesti yhdessä ConvaTecin kanssa alueellisen haavanhoitokoulutuksen. Sosiaali- ja terveysalan työntekijät saivat päivitettyä tietoa haavojen hoidosta. Koulutukseen osallistui Forssan alueelta noin sata hoitoalan ammattilaista, sekä julkisista että yksityisistä hoitolaitoksista. Kolmasosa osallistujista oli Seuturekryn keikkatyöntekijöitä.

Miksi keikkatyöntekijöiden kouluttaminen on tärkeää?

  1. Tärkeässä työssä tietojen ja taitojen on oltava ajan tasalla
  2. Ammattitaittoisten sijaisten löytäminen on helpompaa
  3. Tiedonkulku työntekijöiden ja esimiesten välillä on helpompaa, kun kaikilla on samat tiedot

Lisää kiinnostavia tarinoita