huhtikuu 20, 2018

Kuka keikkailee? – Jani Laakso

Kuka?

  • Jani Laakso
  • 21-vuotias lähihoitaja
  • asuu Helsingissä
  • Harrastaa ratsastusta, lenkkeilyä ja kuntosalilla käyntiä

Keikkailen aktiivisesti, vähintään 3-4 kertaa viikossa, pääsääntöisesti yhden päivän sijaisuuksia. Keikkojen määrä riippuu paljon viikosta, joskus on enemmän harrastuksia ja menoja, joten töitä ei ehdi tehdä niin paljon. Yleensä suunnittelen tekemäni työvuorot pitkällä tähtäimellä, mutta toisinaan valitsen äkkilähtökeikan. Keikkatyö antaa mahdollisuuden suunnitella menoja pidemmälle, mutta myös napata työvuoro silloin, kun sattuukin kalenteriin niin sanotusti tyhjä päivä.

Valmistuin lähihoitajaksi vuonna 2013 ja olen sen jälkeen keikkaillut toisen työn ohella – niin paljon kuin harrastuksiltani ja muulta elämältäni ehdin. Teen keikkaa kotihoidossa, vanhustyön puolella ja vuodeosastoilla, sekä tehostetussa palveluasumisen palveluissa. Tällä hetkellä työskentelen Helsingissä, mutta olen pikkuhiljaa siirtymässä keikkailemaan myös Hämeenlinnan seudulle.

Keikkailu on loistava työmuoto, sillä työt eivät rajoita oman kalenterin ja aikataulujen suunnittelua. Voin itse valita, mitkä työvuorot sopivat minulle, ja suunnitella menoni niin, ettei esimerkiksi auton huolto mene työvuoron kanssa päällekkäin. Myös työvuorojen muistaminen on helpompaa, kun ne saa itse suunnitella. Keikkatyön ansiosta tuntuu, että oma elämä on paremmin omissa käsissäni.

Kenelle suosittelet keikkailua?

  • Ihmiselle, joka haluaa tehdä kahta työtä. Keikkailun kautta saa lisätienestiä, kun on paljon harrastuksia
  • Perheellisille, jotka haluavat esimerkiksi tehdä töitä vain 1-2 päivää viikossa.
  • Keikkatyön avulla voi sekä hankkia lisätuloja että elättää itsensä täysin. Keikkatyö sopii moneen eri tilanteeseen

Keikkatyöntekijä saa palkkaa sen mukaan, miten paljon töitä tekee. Elämäntapakeikkailijan täytyy siis muistaa ennakoida, että jos omat menot vievät enemmän kalenterista aikaa, jää keikkailulle aikaa vähemmän. Keikkatyössä työyksiköt vaihtelevat, joten on osattava heittäytyä ja mukautua. Auttaa, kun on sosiaalinen ja pärjää vaihtelevissa työympäristöissä.

Janin vinkit keikkailuun

  • Muista, että tulojesi ei tarvitse olla joka kuussa prikulleen samat. Jos menoja on tiedossa enemmän, varaa jo ajoissa lisää keikkaa.
  • Uskalla olla avoin ja lähteä kohti uusia seikkailuja. Avoimilla mielillä uusiin paikkoihin!

Jani Laakso oli kanssamme Porin SuomiAreenassa tänä kesänä. Jani nousi lavalle puhumaan työelämän muutoksista keikkatyöntekijän näkökulmasta. 

All Young Panel: Suuri duunipaljastus

Puuvillan kauppakeskuksessa keskiviikkona 18.7.2018 klo 16 – 17.

Seuturekry järjesti paneelin yhdessä Yleisen työttömyyskassa YTK:n, Taloudellisen Tiedotustoimisto TAT:n ja Suomen Mentorit ry:n kanssa.

Quotes Created with Sketch.

Jani Laakso

Lähihoitaja

Elämä on paremmin omissa käsissäni

Lisää kiinnostavia tarinoita