huhtikuu 19, 2018

Kuka keikkailee? – Päivi Nevalainen

Kuka?

 • Päivi Nevalainen
 • 42-vuotias sosiaaliohjaaja
 • Viiden lapsen äiti

Keikkailen pääasiassa Hauhon kotihoidossa silloin, kun terveystilanteeni sen sallii. Sairastan mm. selkärankareumaa ja Crohnin tautia. Joskus teen vuoron tai kaksikin viikossa, mutta toisinaan saatan olla pois työstä monta kuukauttakin. Äkkilähdöt sopivat minulle hyvin, koska silloin minulla on takuuvarma tieto sen hetkisestä fyysisestä kunnostani. Minun on hyvin vaikeaa suunnitella työvuorojani kovin pitkälle, sillä tilanteeni saattaa muuttua todella nopeasti.

Olen opiskellut sosiaaliohjaajaksi vuosina 1992- 1996. Ammattiini sisältyy hoitajan perusvalmiudet lääkehuollon koulutuksineen. Olen suorittanut myös lisäopintoja sosiaali- ja terveydenhuollon alalle; esimerkiksi lähihoitajien näyttöjen vastaanottajakoulutuksia ja terapeuttisen työn koulutuksia.

Kenelle suosittelet keikkailua?

 • Keikkatyöhön sopii hyvin monenlaiset ihmiset
 • Opiskelijat
 • Vastavalmistuneet
 • Suurperheelliselle
 • Pitkän linjan ammattilaiset
 • Eläkeläiset
 • Myös me alan ihmiset, jotka emme pysty työskentelemään täysaikaisesti

Itse saan kuntoutustukea, sillä työkykyäni tutkitaan vielä ja tällä hetkellä on selvää, että en pysty käymään töissä säännöllisesti. On todennäköistä, että keikkailu on ainoa työmuoto, johon tulevaisuudessa pystyn. On kuitenkin hyvin tärkeää päästä joskus pois kotiympyröistä ja tuntea itsensä oman alansa ammattilaiseksi kaikesta huolimatta. Vaikka kävisinkin harvoin, saan kuitenkin nähdä työkavereita, joita tällä systeemillä olen nähnyt jo pitkään ja tunnen olevani tarpeellinen.

Päivin vinkit keikkatyöhön

 • Työyksiköissä voidaan olla kiireisiä ja työ on vaativaa
 • Keikkailijat vaihtuvat ja työhön on pystyttävä tarttumaan itsenäisesti
 • Apua saa ja pitää pyytää

Keikkailijan on osattava ottaa vastuuta ja oma paikkansa tiimissä. Kun keikkailee enemmän, tulee tutuksi tiimeille ja asiakkaille ja työnteko helpottuu. Ehkä ainoa keikkalaisuuden vaikeampi puoli on se, että sinä et ole koskaan varsinaisesti osa tiimiä, eikä ole esimerkiksi yhteisiä koulutuksia. Välillä ehkä voi kokea olevansa vähän yksinäinen susi. Tämä on kyllä paljon itsestäsi myös kiinni! Samaan aikaan se on keikkalaisuuden hyvä puoli; kun työpäivä on tehty, niin homma on hoidossa! Yksiköitäkin on erilaisia ja joissain viihtyy paremmin kuin muissa. On etu, että saa itse valita minne menee ja milloin. Minä olen viihtynyt Hauholla ja vaikka en olisi käynyt vuoteen siellä, niin aina minut on otettu ilolla vastaan.

Keikkailussa hyvää on se, että voi valita minne menee ja milloin! Voi siis itse määrittää myös vapaansa. Tärkeää on sitoutuminen. Jos ottaa keikan, se pitää aina pyrkiä tekemään! Jos ei ole varma, kannattaa miettiä hetki, jottei tule turhia sekaannuksia työjärjestelijöille ja tiimeille. Itse koen, että luotettavat ja ammattitaitoiset keikkailijat ovat tärkeitä ja arvossapidettyjä työntekijöitä. Jos joku vaivaa tai harmittaa, siitä voi puhua yksikössä tai Seuturekryn ihmisten kanssa.

Quotes Created with Sketch.

Päivi Nevalainen

Sosiaaliohjaaja

On hyvin tärkeää päästä joskus pois kotiympyröistä ja tuntea itsensä oman alansa ammattilaiseksi kaikesta huolimatta. Vaikka kävisinkin harvoin, saan kuitenkin nähdä t...

Lisää kiinnostavia tarinoita