kesäkuu 19, 2018

Kuka keikkailee? – Saana Vallius

Kuka?

  • Saana Vallius
  • 26-vuotias lähihoitaja
  • Harrastaa salilla käyntiä, ulkoilua ja lapsen kanssa touhuilua

Työskentelen aika satunnaisesti, noin 1-2 kertaa viikossa ikäihmisten palveluissa Valkeakosken ja Iittalan alueella. Lähinnä teen viikonloppukeikkaa. Voisin työskennellä myös lasten parissa, mutta tahdon työltäni vaihtelua kotiolojen pienen pojan kanssa touhuamisen rinnalle.

Keikkailu sopii arkeeni hyvin, sillä voin valita ne työvuorot, mitkä sopivat itselleni. Seuturekryllä työskentelyssä ei ole painetta siitä, että pitäisi olla töissä silloin, kun se ei itselle käy. Suunnittelen työvuoroni mahdollisimman pitkälle, mielellään kolmen viikon päähän, niin, ettei työni mene miehen ja pojan menojen kanssa päällekkäin.

Kenelle suosittelet keikkailua?

  • Sellaiselle, joka haluaa vaihtelua työhönsä
  • Keikkailu sopii hyvin myös niille, joilla ei vielä kauheasti ole työkokemusta

Keikkatyö mahdollistaa erilaisten paikkojen kartoitusta, sekä antaa näkemystä siihen, että sama työ voi olla hyvinkin erilaista eri työyksiköissä. Keikkatyö on joustava työmuoto, joka mahdollistaa työn tekemisen silloin, kun itse haluaa. Se tarjoaa vaihtelua, eikä tarvitse olla jumissa sellaisessa työpaikassa, missä ei viihdy. Keikkailu Seuturekryllä mahdollistaa myös sen, että voin mennä uudelleen sellaiseen työyksikköön, missä viihdyn.

Saanan vinkit keikkatyöhön

  • On helpompi löytää ajoissa paikalle, kun soittaa edellisenä päivänä työyksikköön
  • Myös esimerkiksi vaaditut työvaatteet on hyvä selvittää etukäteen.

Keikkatyössä tulot vaihtelevat paljon; ei ole säännöllistä ja vakituista kuukausituloa. Sekä työvuorojen määrä, että työyksikkö vaihtelevat, joten aina ei ole mahdollista tehdä niin paljon töitä ja niissä yksiköissä, missä haluaisi. Keikkalaisena pääsee kokeilemaan laajasti erilaisia käytäntöjä ja tapoja työskennellä.

Quotes Created with Sketch.

Saana Vallius

Lähihoitaja

Keikkalaisena pääsee kokeilemaan laajasti erilaisia käytäntöjä ja tapoja työskennellä.

Lisää kiinnostavia tarinoita