elokuu 17, 2018

Riihimäki laajentaa varhaiskasvatukseen

Riihimäen kaupunki otti vuosi sitten käyttöönsä Seuturekryn sijaispalvelut. ”Kaupunki lähti sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa kokeilemaan Seuturekryn sijaispalvelua ja nyt sitä laajennetaan varhaiskasvatuksen puolelle”, kertoo Riihimäen kaupunginjohtaja Sami Sulkko.

Kaupungilla on edelleenkin oma sijaisrekryhenkilöstö, mutta aika monta sijaisuutta on esimies itse joutunut ratkaisemaan. ”Lähiesimiesten aikaa on mennyt paljon sijaisrekrytointeihin ja niihin liittyviin kysymyksiin. Nyt aikaa vapautuu arjen johtamiseen, joka on heidän päätehtävänsä.”

Seuturekry pystyy tarjoamaan pitkäaikaisempia työmahdollisuuksia henkilöstölle, jolle kaupunki yksinään pystyy tarjoamaan vain lyhyitä työjaksoja. ”Talouden seurannan kannalta pystytään suoraan näkemään, mitkä ovat suorat kustannukset sijaisuuksista ja osaamme niihin varautua.”

Maakuntauudistus tulee johtamaan aikamoisiin uudelleenjärjestelyihin kuntaorganisaatioissa – isot kysymykset ovat nopeasti edessä. ”Joudumme palastelemaan varmasti monia asioita palveluiden tarpeen ja henkilöstön sovittamiseksi. Näen Seuturekryn tarjoamat palvelut kunnille suurena mahdollisuutena, kun hyödyistä on selkeää näyttöäkin”, toteaa Sami Sulkko.

Julkaistu alunperin 1.6.2018 Helsingin Sanomien välissä julkaistussa Tulevaisuuden Suomi -liitteessä. Lue juttu kokonaisuudessaan täältä.

Quotes Created with Sketch.

Sami Sulkko

Riihimäen kaupunginjohtaja

Seuturekryn kanssa työskentelyn aloittamisen jälkeen aikaa vapautuu arjen johtamiseen, joka on esimiesten päätehtävä.

Lisää kiinnostavia tarinoita