toukokuu 08, 2018

Seuturekry koordinoi kouluohjaajat kesätöihin Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan kaupungilla on noin sata kouluohjaajaa, joilla ei ole oman toimenkuvansa mukaisia töitä kesäaikaan, kun koulut ovat suljettuina. Kaupunki on järjestänyt heille työtä kesäajaksi muista yksiköistä, kuten päiväkodeista ja ikäihmisten hoidon ja hoivan parista. Tänä vuonna työt järjesteli Seuturekry.

Aiemmin kouluohjaajien kesätöiden koordinoinnin on hoitanut Hämeenlinnan kaupungin työntekijä oman työnsä ohessa, mutta tänä vuonna sijoittelun hoiti Seuturekry. Yksi syy uuteen järjesteltyyn oli se, että kouluohjaajia oli noin 50 enemmän kuin edellisvuonna, koska kahden koulun sisäiset työjärjestelyt kesän ajaksi loppuivat. Hämeenlinnan kaupungilla on työnantajana sijoitusvelvollisuus, joten kouluohjaaja ei voi kieltäytyä tehtävästä, jota tarjotaan Hämeenlinnan omasta organisaatiosta. Kouluohjaajilla on mahdollisuus hankkia työpaikka itse tai pitää palkatonta työvapaata kesän aikana.

– Ohjaajien koordinointi on ollut aika vaativaa ja työlästä. Siksi oli hyvä saada Seuturekry tekemään se ammattimaisesti ja resurssitehokkaasti. Erilaiset muuttuvat tekijät, kuten ohjaajan asuinpaikka, osaaminen ja työllistymis- sekä loma-aikatoiveet tulee huomioida ja tehtäviä on kuitenkin rajallinen määrä. Laajasti toimiva Seuturekry pystyy tarjoamaan töitä myös kaupungin ulkopuolelta. Seuturekryn järjestelmillä kaikki rekrytointiin liittyvät rutiinityöt saadaan hoidettua tehokkaasti, sanoo palvelupäällikkö Janne Orkola Hämeenlinnan kaupungilta.

 

Töihin vaikka kesämökiltä

Ohjaajien tilannetta alettiin Seuturekryn toimesta käydä läpi jo alkuvuodesta. Infotilaisuudet järjestettiin tammikuun lopussa. Kouluohjaajat saivat esittää toiveensa siitä, missä ja milloin he halusivat kesän aikaan työskennellä, huomioiden myös omat loma-aikatoiveet. Koska kouluohjaajien viikot ovat usein vain noin 30-tuntisia, heillä on mahdollisuus tehdä kesällä pidempää viikkoa ja näin myös tienata enemmän.

Seuturekryn laaja toiminta-alue mahdollistaa sen, että jos kouluohjaajalla sattuisi olemaan kesämökki esimerkiksi Valkeakoskella, hän voisi päästä työskentelemään Valkeakosken kaupungille Seuturekryn kautta. Vielä viime kesänä tällaista mahdollisuutta ei kukaan hyödyntänyt.

Maalis–huhtikuun vaihteessa kesän työt olivat kaikille selvillä. Syksyllä ohjaajilta kerättiin palautetta, joista kävi ilmi, että kouluohjaajat pääsivät valtaosin niihin töihin, joihin halusivat. He olivat tyytyväisiä saamiinsa uusiin kokemuksiin.

– Yhtään negatiivista palautetta ei tullut. Palvelun nopeus ja laatu olivat sataprosenttisia, yhteistyö sujui Seuturekryn kanssa hienosti, Orkola kiittelee.

– Kaikkien toiveita työn ajankohdasta ei voitu huomioida, koska suurin osa toivoo saavansa pitää lomansa heinäkuussa. Asia kuitenkin pyritään huomioimaan vuoroperiaatteella eli jos on ollut töissä heinäkuussa, niin seuraavana vuonna on jonkun toisen vuoro, Orkola selventää.

Päätöstä ensi vuoden järjestelyistä ei ole vielä tehty, mutta Orkola ei näe mitään estettä sille, että Seuturekry hoitaisi kouluohjaajien työjärjestelyn ensikin vuonna.

Quotes Created with Sketch.

Janne Orkola

Yhtään negatiivista palautetta ei tullut. Palvelun nopeus ja laatu olivat sataprosenttisia, yhteistyö sujui Seuturekryn kanssa hienosti!

Lisää kiinnostavia tarinoita